12.08.2024, 18:41

"Примусова втрата майна українських громадян": окупаційна "адміністрація" Лисичанська опублікувала список квартир для конфіскації

Оксана Мовчан | Всі новини автора
арпрпар

Так звана "адміністрація" тимчасово окупованого Лисичанська Луганської області оприлюднила список квартир, які планують "віджати" під приводом їхньої безгосподарності.

Про це повідомляють проросійські ресурси, передає Час Пік.

У тексті зазначено, що власники або інші особи, які вважають себе правомірними власниками зазначених житлових приміщень, повинні з'явитися для підтвердження своїх прав протягом 30 календарних днів із моменту публікації повідомлення.

Під прицілом опинилися квартири за кількома адресами в Лисичанську, зокрема на вулиці Жовтневій, проспекті Леніна, вулиці Тичини та на Молодіжному кварталі.

Ось перелік житлових приміщень, які можуть бути захоплені:

  • вулиця Жовтнева, будинок 302, квартири: 55, 57, 65, 70, 94, 96, 99, 108.
  • квартал Молодіжний, будинок 13, квартири: 2, 6, 22, 30, 34, 40, 55, 59, 63, 64.
  • проспект Леніна, будинок 119, квартири: 35, 212.
  • вулиця Тичини, будинок 24, квартира 3.

Цей крок є частиною системної політики окупаційної адміністрації щодо "віджиму" майна, що належить українським громадянам. Під прикриттям законності, окупанти намагаються легітимізувати незаконне захоплення чужої власності, використовуючи формальні приводи, такі як оголошення житла "безгосподарним".

Фактично, окупанти змушують власників, які часто не мають можливості або навіть права повернутися до своїх домівок через військові дії, доводити свої права на житло, яке залишилось на окупованій території. В іншому разі, ці квартири будуть вилучені й передані новим "власникам" або ж використані в інший спосіб на користь окупаційного режиму.

Такі дії лише поглиблюють гуманітарну катастрофу на окупованих територіях, позбавляючи українців останніх залишків майна та житла, до якого вони можуть повернутися після закінчення війни. Оголошення ж про необхідність підтвердження прав на майно є черговим кроком у політиці примусової зміни демографічного складу та систематичного тиску на місцеве населення.

Читайте також:

Стане легше? Переселенцям хочуть запропонувати новий вид допомоги

Мешканці Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного можуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків у Гаазі: як це зробити

"Свято" на тлі руйнувань: в окупованому Лисичанську влаштовують дитячий забіг серед руїн

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк