12.08.2024, 20:33

На ТОТ Луганщини окупанти "штампують" директорів для ПТУ, - ЦНС

Оксана Мовчан | Всі новини автора
длор

"Система професійно-технічної освіти" на тимчасово окупованих територіях Луганщини переживає серйозну кризу, що стає очевидною внаслідок масової відмови викладачів від співпраці з окупаційною адміністрацією.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Ця ситуація спричинила значні труднощі в забезпеченні "якісного навчального процесу", оскільки бракує не тільки кваліфікованих викладачів, але й учнів, готових здобувати освіту під контролем ворога.

У відповідь на ці проблеми кремлівська адміністрація розгорнула кампанію з підготовки нових кадрів для управлінських посад у системі професійно-технічної освіти.

Наразі в окупованому Луганську запущено так звану "флагманську школу", яка має на меті "штампування" нових директорів для коледжів, технікумів та професійно-технічних училищ. Ці нові кадри, ймовірно, будуть використовуватися для формування навчального процесу відповідно до вимог окупаційного режиму та впровадження ідеологічно "правильного" виховання.

Крім того, кремлівська влада планує здійснити ще один важливий крок у своїй стратегії культурного й ідеологічного контролю. Окупаційна адміністрація має намір забезпечити регіони під своїм контролем новими підручниками, що містять російську мову та "правильну" версію історії. Це спрямовано на подальше поширення російських культурних і політичних норм на території, які перебувають під окупацією.

Таким чином, Кремль здійснює систематичні зусилля для запровадження свого впливу на тимчасово окупованих територіях, що включає не лише адміністративні й культурні аспекти, а й спроби маніпулювання освітніми процесами. Це є частиною ширшої стратегії підкорення та контролю над українськими регіонами, що постійно викликає осуд та засудження з боку міжнародної спільноти.

Читайте також:

Кремль готує нову програму: дітей на окупованій Луганщині навчатимуть російські військові

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк