12.08.2024, 13:12

Кремль готує нову програму: дітей на окупованій Луганщині навчатимуть російські військові

На окупованих територіях Луганської області дітей та молодь навчатимуть та виховуватимуть російські військові, які брали участь у бойових діях. У самопроголошеній "ЛНР" вже почали реалізовувати ці ініціативи, розроблені за завданням Кремля.

За інформацією Луганської обласної військової адміністрації (ЛОВА), проєкт відповідної програми має бути завершений до 1 вересня 2024 року, з планами розпочати фінансування з 2025 року протягом найближчих шести років, передає Час Пік.

Програма передбачає відкриття додаткових центрів військово-спортивної підготовки та розширення можливостей у всіх регіонах, включаючи окуповані території.

Крім того, у військово-палатному таборі в Новосибірській області, куди було запрошено школярів з окупованої Біловодська, продовжуються профільні зміни "лідерів юнармії". У рамках цих заходів Російська армія вже почала навчати підлітків, у тому числі проводити заняття зі стрибків із парашутом.

"Це лише одна із частин курсу військової підготовки, в рамках якої агресор намагається охопити українську молодь", - зазначили у ЛОВА.

Також Луганська ОВА повідомляє, що на звільнених територіях, як село Невське, регулярно викликаються гуманітарні вантажі. Мешканцям привозять продукти, гігієнічні набори та будівельні матеріали для ремонту пошкоджених ділянок. У регіоні точаться бої, і окупанти щодня обстрілюють населені пункти, що викликає необхідність евакуації мирних жителів.

Читайте також: Обіцянки без змін: В ОВА розповіли про ситуацію в окупованому Лисичанську на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк