14.08.2024, 07:43

Окупанти Кремінної готують місто до зими: вікна замінюють ОСБ-плитами

В окупованій Кремінній, Луганській області, місцева влада під керівництвом В'ячеслава Третьякова планує у вересні закрити теплові контури всіх багатоквартирних будинків. Це рішення спрямоване на підготовку міста до зимового періоду за умов постійних атак на інфраструктуру.

Як повідомив Третьяков, для закриття віконних отворів у деяких випадках використовуватиметься не скло, а ОСБ-плити, передає Час Пік.

За його словами, це пов'язано з високою вартістю заміни скла, яке часто вибивається через обстріл. "Вікна – це дороге задоволення, і тимчасове використання ОСБ-плит дозволить захистити житло від зовнішніх впливів".

"Нещодавні події підтверджують актуальність таких заходів: минулого тижня обстріли знову призвели до пошкодження вікон у будівлях. Рішення використовувати ОСБ-плити пояснюється необхідністю оперативно реагувати на руйнування в умовах конфлікту, що триває", - йдеться в повідомленні.

Крім того, з 1 вересня школярі Кремінної розпочнуть навчальний рік у змішаному форматі, поєднуючи очне та дистанційне навчання. Це пов'язано із загрозою безпеці та пошкодженнями інфраструктури міста. Учні відвідуватимуть школи для отримання та перевірки завдань, після чого продовжать навчання вдома.

У місті також продовжуються інциденти, пов'язані з воєнними діями. 13 серпня, за повідомленням пропагандистських ресурсів, один із дронів атакував приватний житловий будинок, внаслідок чого постраждала 12-річна дитина. Потерпілого було госпіталізовано та отримує необхідну медичну допомогу.

Читайте також: "Виходити на вулицю з дому дуже небезпечно": у мережі повідомляють про ситуацію в окупованій Кремінній

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк