15.08.2024, 17:09

Окупанти перефарбували стелу на в'їзді у Сєвєродонецьк і демонтували україномовний герб

Оксана Мовчан | Всі новини автора
попрор

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку Луганської області тривають зміни, що відображають спроби окупаційної влади переписати історію та перепроектувати міський простір відповідно до своїх "ідеологічних наративів". На фоні посилення російської "адміністративної політики" в регіоні, було зафіксовано нові акти демонстративної зміни символіки.

Про це стало відомо у мережі, передає Час Пік.

Нещодавно на в'їзді в місто з боку "Луганської траси" було перефарбовано стелу, яка зображала назву Сєвєродонецька. Раніше стела була пофарбована у синій і жовтий кольори, що відображало українську символіку. Тепер же окупанти змінили колір на червоний, який є частиною російської триколорної символіки. Цей крок символізує спробу заглушити українську ідентичність міста та зменшити його історичну прив'язаність до України.

Ще одним важливим змістовим змінам підлягала символіка на стелі. Зокрема, був демонтований україномовний герб, який протягом більше двох років залишався на цьому місці після окупації міста. Герб, що символізував українську ідентичність та територіальну приналежність, був важливим маркером національної приналежності і єдиної держави. Його демонтаж став ще одним доказом системного намагання окупантів стерти українську ідентичність у звільнених територіях.

Ці дії відзначаються на фоні загальної тенденції до спроби «русифікації» територій, що перебувають під окупацією. Вони не тільки мають на меті зміну візуального сприйняття, але і прагнуть підірвати патріотичний дух місцевих мешканців та примусити їх прийняти нові ідеологічні установки, що супроводжують російську окупацію.

У публікації використано інформацію з ТГ- каналу]]> "Трикутник".]]>

Читайте також:

"Віджатий трикутник": Що робити мешканцям Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного, якщо їхні квартири захопили окупанти

"Спостерігається активність дронів": ситуація у тимчасово "звільненій" Кремінній

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк