16.08.2024, 17:55

За впровадження окупаційних "стандартів освіти" на захопленій Луганщині підозрюються двоє псевдодиректорок, одна з яких "очолює" школу Лисичанська

Оксана Мовчан | Всі новини автора
важдплдваоп

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганської області повідомлено про підозру "директоркам" шкіл на захопленій території регіону. Їм інкриміновано вчинення дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє ]]>Луганська обласна прокуратура]]>, передає Час Пік.

За даними слідства, підозрювані – мешканки міста Лисичанська та села Кам’янка, що на Старобільщині, колишні місцеві директорка та вчителька початкових класів.

Після повномасштабного російського вторгнення почали співпрацювати з ворогом.

Одна в березні 2022 року була призначена окупантами на посаду "директора державної загальноосвітньої установи ЛНР "Кам’янська середня школа".

Інша ‒ в липні 2022 року очолила так званий "державний бюджетний загальноосвітній заклад ЛНР "Лисичанська середня школа №4".

Псевдодиректорки перереєстрували освітні заклади за законодавством РФ та почали впроваджувати "стандарти освіти" країни-агресора.

Вони закликають вчителів до співпраці з окупантами та пропонують укладати трудові договори із вказаними закладами, сприяють вилученню українських підручників та заміні їх на російські.

Зустрічаються з представниками РФ, волонтерськими організаціями, які в якості "гуманітарної допомоги" передають підручники та художню літературу російських авторів.

За сприяння псевдодиректорок в школах проводяться так звані "розмови про важливе", під час яких дітям нав’язують російську історію, вихваляють її культуру та учасників "СВО".

Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у розшук та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Луганській області та ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також:

Ілюзія відновлення: у Сєвєродонецьку окупанти фарбують фасади, залишаючи місто у руїнах

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк