17.08.2024, 16:19

Обстріли, відсутність електрики та активізація бойових дій: Обстановка в окупованій Кремінній

Віктор Білий | Всі новини автора

В окупованій Кремінній Луганській області ситуація залишається стабільно напруженою. За інформацією місцевих жителів та військових, обстановка в регіоні характеризується постійними обстрілами, відсутністю електрики та посиленням бойових дій.

Про це пишуть мешканці міста у місцевих пабліках, передає Час Пік.

Очевидці повідомляють, що ранковий обстріл 17 серпня не припинився, і ситуація в місті залишається складною.

"Сьогодні з ранку обстріли, ситуація "як завжди" - стабільно важка. Стріляють з боку Діброви", - пишуть у мережі місцеві жителі.

На додаток, електрика в місті досі не відновлена: "Світла як не було, так і ні, обстріли постійні, переважно лісом, але й містом теж часто. Слухаємо радіо".

За даними військових ЗСУ, російські війська продовжують активні спроби прорвати українську оборону в районі Серебрянського лісу. В ефірі телемарафону боєць 23-го окремого стрілецького батальйону 63-ї бригади Віталій розповів про поточну ситуацію: "Річ у тім, що туди зайшли нові підрозділи ворога, і швидше за все намагаються себе проявити. Поки спостерігаємо. Якщо говорити в цілому про захід від Кремінної, то ворог стає помітно активнішим. Якщо кілька місяців тому штурми були поодинокими, то останнім часом це стає регулярним явищем”.

Віталій зазначив, що раніше їхні підрозділи могли ліквідувати близько 100 окупантів на місяць, а тепер кількість знищених загарбників збільшилась до 20-30 за добу.

"Часто просто не вгадаєш їхньої логіки, тому що її просто немає. Є спокійні дні, є зі штурмами. У середньому може бути близько двох спроб проривів на день", - додав він.

За його словами, з червня основну увагу ворог зосередив на групах піхоти з підтримкою артилерії та дронів. Зросла кількість касетних боєприпасів (КАБ), що також помітно впливає на бойові дії.

Віталій припустив, що частина російських підрозділів могла бути перекинута до Курської області, проте поки що ця зміна на полі бою не відчувається.

"Цим формуванням поставлені певні завдання давно, і вони намагаються їх досягти. Щонайменше вони шукають слабкі місця, промацують Сили оборони та місцевість для потенційного серйозного штурму та прориву", - зазначив військовослужбовець.

Читайте також: Між вибухами та повсякденністю: як живе окупована Кремінна на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк