17.08.2024, 18:45

"Остаточно зруйнує екологію": росіяни збудують сміттєвий полігон в одному з районів Криму

мусорный полигон

Російська окупація перетворює українські регіони на сміттєзвалища - екологія явно не в пріоритеті. Зокрема, від рішень росіян страждає Крим.

Центр національного спротиву ]]>повідомляє]]> про будівництво нового полігону для сміття в тимчасово окупованому Криму, передає Час Пік.

"У Білогірському районі тимчасово окупованого Криму буде збудовано об'єкт розміщення твердих комунальних відходів вартістю понад мільярд російських рублів. Це має бути чергове звалище відходів, з якими окупаційна влада не в змозі впоратися, а його розташування стане ще однією екологічно небезпечною точкою на карті окупованих територій", - йдеться у повідомленні.

У ЦНС зазначають, що Білогірський район Криму за час російської окупації став особливо забрудненим. Стан радіаційного фону його територій перевищує всі допустимі норми.

"Новий полігон зі сміттям остаточно зруйнує екологію Білогірщини. З огляду на те, що росіяни будують свої звалища на тимчасово окупованих територіях України, щоб звозити сюди та утилізувати саме непотріб з території Росії", - наголошують у ЦНС.

Читайте також: Відмова від уцілілого житла в окупації чи відмова від компенсації? Перед яким вибором можуть поставити переселенців і на що готові погодитися ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк