17.08.2024, 21:17

В окупації перед 1 вересня вдвічі подорожчало шкільне приладдя, - ЦНС

канцтовары

На тимчасово окупованих територіях України напередодні 1 вересня подорожчало шкільне приладдя. Канцтовари, які діти мали отримати безкоштовно, опиняються у продажу.

Про ситуацію ]]>повідомляє]]> Центр національного спротиву, передає Час Пік.

Зокрема, на тимчасово окупованій території Херсонської області виник дефіцит шкільного приладдя. Через це ціни на шкільну продукцію зросли вдвічі. Крім того, речі для дітей із гуманітарних вантажів опиняються у продажу.

"За свідченнями місцевих в магазинах дотичних ло колаборантів продають канцтовари з гуманітарних вантажів. А оскільки в росіян повна монополія на ринку окупованих територій, то з цією ситуацію місцевим доводиться просто миритися", - зазначають у ЦНС.

Це не вся "підготовка" до нового навчального року. Росіяни також активно інструктують вчителів, щоб ті виховували "патріотизм" у дітях.

"Крім цього російська окупаційна адміністрація проводить інструктажі для майбутніх та нинішніх вчителів. Російські гастролери з групи "знаніє" (Знання) на лекціях особливу увагу акцентують на важливості зміни самоідентифікації дітей й посилення в них "патріотизму" для чужої їм держави", - додають у ЦНС.

Читайте також: Відмова від уцілілого житла в окупації чи відмова від компенсації? Перед яким вибором можуть поставити переселенців та на що готові погодитися ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк