18.08.2024, 10:13

"Проблеми на кордоні та затримки із зарплатами": у ЛОВА повідомили про ситуацію на тимчасово окупованій Луганщині

Оксана Мовчан | Всі новини автора
арпаопо

На території тимчасово окупованої Луганщини ситуація з контролем на кордоні й економічним становищем місцевих жителів продовжує залишатися напруженою.

Про це повідомляє Луганська ]]>ОВА]]>, передає Час Пік.

Вже через місяць мине два роки з того моменту, як загарбники обіцяли скасувати перевірки на кордоні між так званою "ЛНР" та Російською Федерацією. Проте ці обіцянки залишилися невиконаними.

Місцеві жителі постійно скаржаться на те, що контроль на кордоні не лише не зник, а часом навіть посилюється. Наприклад, у травні було введено рішення про створення п’ятикілометрової особливої зони на кордоні Ростовської області з "ЛНР". На пункті пропуску "Довжанський" прикордонники Росії не звертають уваги на наявність паспортів, а черги там досягають величезних розмірів. Ця ситуація свідчить про те, що Росія наразі не готова приймати жителів окупованих територій.

Окрім проблем на кордоні, існують і серйозні економічні труднощі. Гірники з підприємства "Східвугілля" вже не отримують зарплату з квітня. Хоча керівники та представники профільного "міністерства" обіцяли розв'язати ці проблеми "найближчим часом", ситуація залишається невизначеною. Шахтарі опинилися в складній ситуації: їх не оформлюють на нові об'єкти, передані інвесторам, при цьому не звільняють з "державних" підприємств і не виплачують зароблені кошти.

Таким чином, як контроль на кордоні, так і економічна ситуація продовжують бути джерелами занепокоєння для жителів тимчасово окупованих територій Луганської області.

Читайте також:

В окупації перед 1 вересня вдвічі подорожчало шкільне приладдя, - ЦНС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк