18.08.2024, 22:22

Жителів трьох прифронтових міст Донеччини закликають евакуюватися

селидово

Жителів Покровська, Мирнограда та Селидового Донецької області, що знаходяться поряд з лінією фронту, закликають евакуюватись.

До жителів міст із закликом евакуюватися ]]>звернулася]]> віце-прем'єр-міністр, міністер з питань реінтеграції Ірина Верещук до Telegram, передає Час Пік.

"На Покровському напрямку ситуація залишається важкою. Тому звертаюся до мешканців населених пунктів у безпосередній близькості від лінії фронту. Насамперед це: Покровськ, Мирноград, Селидове. Прошу вас евакуюватися. Якщо ви не залучені до оборони населених пунктів, то маєте виїхати до більш безпечних регіонів", - написала Верещук.

Необхідність виїжджати міністр аргументувала тим, що життя має першорядне значення. Крім того, перебування цивільних у прифронтових містах може ускладнювати роботу ЗСУ.

"Розумію, що ви залишаєте звичну роботу, будинки, майно. Але життя та здоров'я вас та ваших дітей цінніші. Також розумію, що в евакуації можна зіткнутися з труднощами та невідомістю. Але це краще, ніж під обстрілами на лінії вогню. Також, в евакуації ви будете не самі. Уряд, місцева влада, волонтери, міжнародні організації та, власне, приймаючі громади - всі ми допоможемо", - зазначила Верещук.

Також вона надала контакти, за якими слід звертатися для евакуації:

  • загальна гаряча лінія Донецької області: 0-800-500-121;
  • Покровська громада: 0-800-300-101;
  • Селидівська громада: 080-033-64-54;
  • Мирноградська громада: 050-648-15-19;
  • Мінреінтеграції: 15-48.

Читайте також: У двох містах Донецької області посилюють комендантську годину

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк