19.08.2024, 12:56

Окупанти посилюють тиск на батьків, що відмовляються відправляти дітей до російських таборів

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ддапоап

На тимчасово окупованих територіях України представники окупаційних адміністрацій розпочали кампанію з тиску на батьків, які відмовляються відправляти своїх дітей на так звані "відпочинкові" заходи до російських таборів.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Ці дії передбачають проведення так званих "профілактичних бесід", мета яких — примусити батьків до прийняття пропозицій про відправку дітей до таборів на території Росії, зокрема в Сибір чи інші віддалені регіони.

Окупанти систематично складають списки батьків, які ігнорують або відмовляються відпускати своїх дітей на ці поїздки. Відмова від такого "відпочинку" розглядається як непокора, що, за словами окупаційної влади, може призвести до серйозних наслідків.

Під час проведення бесід із батьками, їх залякують можливістю виклику до прокуратури, а також погрожують позбавленням батьківських прав у випадку подальшого опору.

Ця ситуація викликає серйозне занепокоєння серед місцевого населення. Багато батьків побоюються, що після відправки дітей до таких таборів, їх не повернуть додому, або вони зазнають психологічного тиску з метою знищення української ідентичності та виховання у дусі проросійських цінностей. Ситуація ускладнюється тим, що окупаційні адміністрації використовують цей процес як інструмент примусової русифікації молодого покоління на тимчасово захоплених територіях.

Це є ще одним свідченням репресивної політики окупаційних сил, яка спрямована на повне підкорення місцевого населення та знищення будь-яких проявів опору чи незалежної думки.

Як повідомлялось раніше, понад двісті дітей з окупованого Лисичанська та Рубіжного "шеф-регіон" Татарстан відправив на відпочинок до Криму. Дітям пообіцяли "насичену програму" на узбережжі Чорного моря.

Читайте також:

"Занепад під контролем": у мережі показали, як окупанти "господарюють" у Луганську

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк