19.08.2024, 10:02

Дітей з Лисичанська та Рубіжного російські "шефи" відправили на відпочинок до Криму

Оккупированный Лисичанск

Понад двісті дітей з окупованого Лисичанська та Рубіжного "шеф-регіон" Татарстан відправив на відпочинок до Криму. Дітям пообіцяли "насичену програму" на узбережжі Чорного моря.

Окупаційна адміністрація Лисичанська повідомила, що Татарстан відправив 231 дитину у супроводі 24 педагогів на відпочинок до Криму, передає Час Пік.

Відпочиватимуть діти у молодіжному центрі "Селет-Ак Барс", розташованому у Форосі. "Шефи" пообіцяли дітям влаштувати справжній відпочинок перед початком нового навчального року. Програма перебування в центрі включає проживання на узбережжі Чорного моря, участь у спортивних та розважальних заходах та пізнавальні екскурсії. Допомагатимуть "відновлюватися" дітям "досвідчені вожаті-тренери".

Всім давно відомо, що РФ влаштовує такі поїздки не лише з "благих намірів". Під час такого відпочинку дітям активно промивають мізки, перевиховуючи їх на "патріотів Росії".

Залишається сподіватися, що дітям хоч трохи вдасться відпочити далеко від війни та розрухи. Але безсонні ночі батькам забезпечені – у Криму зараз "неспокійно". Щоправда, росіяни вихваляються, що на пляжах уже встановлюють бетонні укриття...

При цьому відмовитися від таких поїздок батькам стає дедалі складніше. Як повідомляє Центр національного спротиву, з батьками, які відмовляються відпускати дітей на "відпочинок" у РФ, проводять "профілактичні бесіди".

"Окупанти складають список батьків, які проігнорували відпустки для своїх дітей та не випустили їх на «відпочинок» до Сибіру чи інші далекі краї росії.

З такими батьками поводять бесіди в ході яких погрожують, що надалі вони будуть спілкуватись з прокуратурою, а також можливим позбавленням батьківських прав", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні ЦНС.

Читайте також: Гуманітарний коридор у бік України для жителів Курської області: прийняти не можна залишити?

Читайте ще: Житло стало доступнішим? Важливе рішення Кабміну відкриває переселенцям можливості придбати власну нерухомість

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк