19.08.2024, 18:20

Росіяни поширюють неправдиві відомості про руйнування Льодового палацу у Сєвєродонецьку: подробиці

северодонецк

Росіяни розповсюджують цинічну брехню про те, що Льодовий палац у Сєвєродонецьку знищили ЗСУ з РСЗВ HIMARS. Проте факти підтверджують, що визначну пам'ятку міста зруйнували самі росіяни.

Один із окупаційних пропагандистських ресурсів випустив ролик, у якому повідомляють про нібито розгляд справи навідника ракетного удару ЗСУ по Льодовому палацу у Сєвєродонецьку, передає Час Пік.

Водночас цього бути не могло мінімум з двох причин.

"Про повне знищення Льодового палацу 9 червня 2022 повідомляла Луганська ОВА. Росіяни ж у своєму сюжеті не можуть назвати точної дати, лише говорять про приблизний період - захід російських військ в район Льодового палацу. Та якщо подивитися на порталі NASA Firms, який фіксує пожежі по всьому світу, пожежу навколо Льодового палацу було зафіксовано 7 червня 2022 року. Ймовірно, саме у цей день палац і згорів, в цей час окупанти контролювали лише деякі райони міста. Це підтверджують знімки Deepstate", - зазначають у мережі.

Крім того, реактивні системи залпового вогню HIMARS прибули на озброєння ЗСУ 23 червня 2022 року, вже після обстрілу Льодового.

Таким чином, російська пропаганда поширює неправдиві відомості, намагаюся виправдати дії своїх військових, які винні у загибелі мирних мешканців та руйнуваннях.

У публікації було використано матеріали Telegram-каналу "]]>АРТЮХ]]>".

Читайте також: Відмова від уцілілого житла в окупації чи відмова від компенсації? Перед яким вибором можуть поставити переселенців та на що готові погодитися ВПО з Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк