20.08.2024, 10:20

Перевірка документів та телефонів: На Луганщині окупанти проводять раптові рейди в місцях великого скупчення людей

Оккупированный Мариуполь / Иллюстративное фото / Telegram Андрющенко

На окупованій Луганщині в населених пунктах, що перебувають у тилу, російські військові періодично проводять жорстку перевірку населення, намагаючись виявити українських "диверсантів" та "шпигунів". Потрапити під роздачу може кожен...

На Луганщині окупанти вже 2,5 роки господарюють на "нових звільнених" територіях, проте досі вони не почуваються у безпеці, навіть перебуваючи у глибокому тилу, повідомляє Час Пік.

Ані нова окупаційна влада, ані залякування, ані показові покарання не допомагають - окупанти продовжують огрібати, навіть перебуваючи в глибокому тилу. При цьому "прилітає" точно й у потрібний час, а це означає, що в окупації досить успішно працює українське підпілля. Саме на них полюють окупанти, влаштовуючи несподівані перевірки та "зачистки".

Як повідомляє Луганська ОВА, в окупованому Старобільську такі перевірки часто проводять у місцях великого скупчення людей. Окупанти впевнені, що фактор раптовості допоможе їм упіймати партизанів та "навідників".

"У Старобільську окупанти у вихідні дні влаштовують рейди на місцевому ринку. У час, коли там збирається достатньо населення. Перевіряють документи та мобільні пристрої. За необхідності, оточують ринок, перекриваючи усі входи – випускають усіх лише після ретельного огляду", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні. ЛОВА.

Найстрашніше, що окупанти можуть оголосити "шпигуном" будь-кого з місцевих мешканців. У таких випадках ні на який справедливий суд сподіватися не варто. На цих територіях панує свавілля та беззаконня...

Читайте також: Гуманітарний коридор у бік України для жителів Курської області: прийняти не можна залишити?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк