20.08.2024, 10:54

Окупанти вдарили по промисловому об'єкту у Тернополі: триває ліквідація масштабної пожежі

Атака БПЛА на Тернополь / Фото: ГСЧС

Російські окупаційні війська вночі 20 серпня завдали удару БПЛА по промисловому об'єкту в Тернополі. Виникла масштабна пожежа. Попередньо жертв та постраждалих немає.

Всі служби, необхідні для ліквідації наслідків удару, оперативно виїхали на місце події. Ніхто з людей не постраждав. Про це повідомив заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко на брифінгу щодо нічної атаки, передає Час Пік.

Керівник ГУ ДСНС у Тернопільській області Віктор Маслей повідомив, що внаслідок ворожої атаки близько 3-ї ночі сталося займання паливно-мастильних матеріалів на промисловому підприємстві. О 6:50 пожежу вдалося локалізувати, зараз триває гасіння вогню.

До ліквідації пожежі залучено рятувальників тернопільського гарнізону, а також з інших міст області. Працює 20 одиниць техніки та понад 90 рятувальників. Також залучили 2 пожежні потяги з Тернополя та Львова.

У Тернополі та області було зроблено 7 замірів на вміст продуктів загоряння, також почали проводити виміри на формальдегіди та феноли. Крім того, фахівці зробили заміри питної води на наявність шкідливих речовин. Про це повідомила генеральний директор ГУ "Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Оксана Чайчук.

Станом на 09:00 показник AQI - 58. Це означає, що радіаційний фон та якість повітря у Тернополі є прийнятними та перебувають у межах норми. Проте, місцева влада рекомендує мешканцям закрити вікна у квартирах, а також обмежити перебування на вулиці.

Атака БПЛА на Тернополь / Фото: ГСЧС

Читайте також: Гуманітарний коридор у бік України для жителів Курської області: прийняти не можна залишити?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк