21.08.2024, 17:18

Поблизу Сєвєродонецька знову вирує лісова пожежа: вогонь наближається до селищ

Віктор Білий | Всі новини автора

21 серпня супутникові знімки НАСА зафіксували масштабну лісову пожежу, яка знову охопила околиці окупованого Сєвєродонецька в Луганській області. Вогонь, що поширився на схід від головного міського цвинтаря, наближається до житлових селищ Метьолкіне та Воронове.

За інформацією Луганської обласної військової адміністрації, лісова пожежа в районі кладовища та селища Воронове вирує вже третій день, передає Час Пік.

Знімки із супутників показують, що полум'я охопило великі ділянки лісу та наближається до житлових будинків. Місцеві "рятувальники" повідомляють, що вони контролюють ситуацію, проте на практиці гасіння вогню у лісовому масиві не ведеться. Ця бездіяльність призвела до поширення полум'я на нові ділянки лісу, загрожуючи довколишнім селищам.

Сьогодні також було зафіксовано пожежі в окупованому Рубіжному, де супутники НАСА виявили вогонь на території хімкомбінату "Зоря" та поряд із картонно-тарним комбінатом. Ці пожежі ускладнюють загальну ситуацію з лісовими пожежами в регіоні, створюючи додаткові ризики для місцевих мешканців та інфраструктури.

У Луганській ОВА наголошують, що місцеві служби, які мають боротися з вогнем, фактично обмежуються спостереженням, не роблячи активних дій з гасіння.

Читайте також: Дим, сморід та нові списки "безгоспного" майна: ситуація в окупованому Рубіжному

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк