27.08.2024, 08:45

Випускники з Лисичанська, яких окупанти вивезли до Татарстану, залишаться в РФ

Выпускники из Лисичанска в Татарстане

35 випускників з Лисичанська, яких вивезли до РФ для закінчення навчального року та складання іспитів за російськими стандартами, вступили до вищих навчальних закладів Татарстану.

Окупаційна адміністрація Лисичанська повідомила, що 35 випускників, вивезених з міста до Єлабуги для закінчення навчального року, навчатимуться у вишах Татарстану, передає Час Пік.

"Одразу 35 випускників школи "Університетська", організованої на базі Єлабузького інституту Казанського Федерального Університету, стали студентами вузів республіки. Вони отримуватимуть вищу освіту в стінах Єлабузького інституту КФУ, Інституту міжнародних відносин КФУ, Інституту фундаментальної медицини та біології туризму та Набережночелнінського педагогічного інституту", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у січні 2024 року окупанти вивезли до Татарстану півсотні дітей з Лисичанська та Рубіжного. Їх відправили до Єлабуги для закінчення навчального року та складання іспитів за російськими стандартами, де дітей навчали за "особливою програмою", розробленою спеціально для дітей окупованого Донбасу.

У червні окупаційна адміністрація Лисичанська відзвітувала, що 50 випускників з Лисичанська та Рубіжного отримали документи про закінчення школи в місті Єлабуга (Республіка Татарстан). 35 дітей з цієї групи вже не повернуться до України, що стало з рештою – поки що не відомо.

Швидше за все, їх теж "пристроять" у російські коледжі та технікуми. У цьому суть російського "визволення". Окупанти зруйнували міста та вивезли дітей до РФ, бо отримувати освіту в окупованих містах неможливо. Вони зробили все, щоб діти не поверталися до рідного міста. Як кажуть, "відчинили двері", зачинивши дорогу назад...

І поки місцевих мешканців під різними приводами вивозять з рідного краю, окуповану територію заповнюють росіянами. Не виключено, що незабаром у містах "трикутника" з'являться й біженці з Курської області РФ.

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте також: Гуманітарний коридор у бік України для жителів Курської області: прийняти не можна залишити?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк