27.08.2024, 11:11

На Паралімпіаді-2024 серед спортсменів, які представляють Україну, буде майстер спорту з парапауерліфтингу з Луганщини

Спортсменка с Луганщины представит Украину на Паралимпиаде-2024

Паралімпійські ігри відбудуться у Парижі з 28 серпня по 8 вересня. У Паралімпіаді-2024 візьме участь рекордна кількість делегацій. Серед спортсменів, які представляють Україну, буде майстер спорту з парапауерліфтингу з Луганської області.

Спортсменка з Луганщини представить Україну на Паралімпіаді-2024. Про це повідомляє Луганська ОВА, передає Час Пік.

Луганщину на Паралімпіаді-2024 представлятиме майстер спорту України міжнародного класу з парапауерліфтингу Наталія Олійник.

"Вона – вихованка Попаснянського міського спортивного закладу «Відродження» та Луганської обласної спортивної школи для осіб з інвалідністю. Тренер – Андрій Івженко.

Наталія – срібна призерка Паралімпійських ігор у Токіо та багаторазова рекордсменка Європи", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні ЛОВА.

Довідково: Паралімпійські ігри пройдуть у Парижі з 28 серпня по 8 вересня. Усі змагання прийме столиця Франції, а також передмістя Парижа: Сен-Дені, Версаль і Вер-сюр-Марн.

Всього у програму Паралімпіады увійдуть 22 види спорта: академічне веслування, бадмінтон, баскетбол на візках, бочча, велоспорт (шосе, трек), волейбол сидячи, голбол, веслування на байдарках та каное, дзюдо, кінний спорт, легка атлетика, настільний теніс, пауерліфтинг, плавання, кульова стрільба, регбі на візках, стрільба з лука, теніс на візках, тріатлон, тхеквондо, фехтування на візках, футбол 5×5 клас В1.

Буде розіграно 549 комплектів медалей. Участь у Паралімпійських іграх 2024 року візьмуть близько 4400 спортсменів з 168 Національних паралімпійських комітетів, що стане новим рекордом.

Спортсменка с Луганщины представит Украину на Паралимпиаде-2024

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк