28.08.2024, 12:50

Розбиті школи та покинуті дитячі садки: як виглядають навчальні заклади в окупованому Сєвєродонецьку

Віктор Білий | Всі новини автора

З окупованого Сєвєродонецька Луганської області продовжують з'являтись кадри, які демонструють стан місцевих навчальних закладів.

На фотографіях і відеороликах, поширених в мережі, видно, що школи й дитячі садки залишаються в жалюгідному стані, попри новий навчальний рік, що наближається, передає Час Пік.

Кадри показують руйнування у школах №20 та №4, а також у дитячому садку №3. Ці навчальні заклади, що знаходяться у Сєвєродонецьку, виглядають так само занедбано та зруйновано, як і на початку окупації міста. Розбиті вікна, порожні класи та зарослі бур'янами двори – така картина у цих закладах уже кілька місяців.

В одному з відеороликів, представленому як школа №4, видно масштаби руйнувань. Стан будівель вказує на довгострокову відсутність ремонтних робіт та догляду за ними.

У той час як інфраструктура та умови навчання занепадають, пропагандистські ресурси стверджують, що кількість школярів у Сєвєродонецьку нібито збільшується.

За інформацією, розміщеною на цих ресурсах, у новому навчальному році чисельність учнів у Сєвєродонецькій агломерації має становити майже дві тисячі осіб. Примітно, що близько 10% із них, тобто приблизно 200-250 дітей, будуть першокласниками. Ці дані викликають сумніви з огляду на поточний стан навчальних закладів та їхню готовність до нового навчального року.

Читайте також: Мешканці Сєвєродонецька висловили своє ставлення до російських загарбників - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк