29.08.2024, 20:19

Жителі "ЛНР" незадоволені новим прожитковим мінімумом: Пасічник підписав "указ" на 2025 рік

Марина Гончар | Всі новини автора
дод

Так званий "глава" самопроголошеної республіки Пасічник підписав "указ", яким встановлюється величина прожиткового мінімуму на 2025 рік. У "ЛНР" новий "указ" про прожитковий мінімум викликав хвилю невдоволення серед місцевого населення.

Про це стало відомо з окупаційних ресурсів, передає Час Пік.

Згідно з "документом", прожитковий мінімум на душу населення в "ЛНР" визначено на рівні 16 669 рублів. Крім того, в указі йдеться про встановлення прожиткового мінімуму і за основними соціально-демографічними групами населення, однак деталей щодо цих категорій не розголошено.

Попри "офіційні заяви", багато жителів так званої республіки висловлюють своє невдоволення щодо нового прожиткового мінімуму.

"А собі він такий самий прожитковий мінімум встановив?",

"А Путін про це знає ?",

"Спасибі велике за турботу про нас",

"Якби вони на такі гроші жили", - йдеться у мережі.

Люди зазначають, що навіть базові потреби стає дедалі важче задовольнити на такі кошти, особливо з огляду на інфляцію та загальне погіршення економічної ситуації в регіоні. За словами місцевих мешканців, ціни на продукти, ліки та інші товари першої потреби зростають, що робить життя в умовах встановленого мінімуму практично неможливим.

Ситуація, що склалася, є ще одним прикладом складного становища, в якому перебувають жителі окупованих територій. У той час як влада "ЛНР" продовжує імітувати державну діяльність і підписувати укази, реальне життя людей віддалене від заявлених показників і обіцянок. Попри офіційні звіти, реальність проживання в "республіці" залишається важкою і непередбачуваною.

Читайте також:

Сєвєродонецьк і Лисичанськ чекатимуть поліпшень ще довго, - ОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк