30.08.2024, 10:09

Між ремонтом та розрухою: у мережі показали вулиці окупованого Лисичанська

Віктор Білий | Всі новини автора
Лисичанск

У соціальних мережах з'явилися нові кадри із тимчасово окупованого Лисичанська Луганської області, які демонструють поточну ситуацію у місті.

Відео, зняте місцевим жителем, показує, що у місті ведуться активні ремонтні роботи, хоч і у складних умовах, передає Час Пік.

На кадрах видно, що проспект Перемоги, особливо в районі будинків 113 та 119, повністю перекопаний. Імовірно, йдуть роботи із заміни труб. Також помітні багатоповерхові будинки зі слідами пожежі в районі нижче за центральний ринок, що свідчить про масштаби руйнувань, які місто перенесло в ході бойових дій.

Автор відео коментує, що життя у місті триває, попри складнощі. Він згадує про будівельні роботи у районі "баркасу" і зазначає, що звуки війни все ще чути у місті.

Тим часом за інформацією начальника Луганської ОВА Артема Лисогора, жителі Лисичанська та Сєвєродонецька готуються до третьої зими без централізованого опалення. Окупаційна влада розпочала встановлення модульних котелень, але тільки в так званих державних установах, залишаючи більшу частину населення без надійного джерела тепла.

Крім того, супутникові знімки NASA зафіксували нову пожежу у Лисичанську. Вказана точка на карті пожеж NASA розташована в районі дач біля шахти імені Д.Ф. Мельникова.

Читайте також: "Будемо пити й куховарити": Яку "допомогу" від окупантів отримала лікарня Лисичанська

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк