30.08.2024, 19:18

"Ілюзія відновлення": як окупанти створюють фальшивий образ добробуту в Лисичанську

Марина Гончар | Всі новини автора
влдаорд

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області триває активна пропаганда, спрямована на демонстрацію так званого "відновлення" міста. Представники окупаційної адміністрації постійно звітують про нібито проведені ремонтні роботи та покращення інфраструктури, намагаючись створити ілюзію нормалізації життя на захопленій території. Однак реальна ситуація значно відрізняється від "офіційних" заяв.

Про це стало відомо у мережі, передає Час Пік.

За словами місцевих мешканців, жоден із багатоповерхових будинків, які постраждали внаслідок бойових дій та обстрілів, не було відремонтовано належним чином. Люди скаржаться, що ремонтні роботи або не проводяться взагалі, або ж виконуються настільки неякісно, що будинки залишаються в аварійному стані. Очевидці розповідають, що багато житлових будинків залишаються без даху або з пошкодженими стінами, що робить їх непридатними для проживання.

Крім того, серйозною проблемою залишається водопостачання. Понад три роки мешканці Лисичанська змушені жити без нормального доступу до води. Окупаційна влада регулярно обіцяє вирішити цю проблему, однак досі жодних зрушень не відбулося. Люди змушені використовувати воду з криниць або привізну воду, що створює додаткові труднощі, особливо для літніх людей та сімей з дітьми.

"У прифронтовому Лисичанську не один багатоповерховий будинок не довели до розуму. А про відновлення водопостачання мріємо третій рік, але ніхто не чухається", - йдеться у повідомленні.

Ситуація в Лисичанську є яскравим прикладом того, як окупаційні адміністрації намагаються створити фальшивий образ стабільності та добробуту, тоді як реальність залишається суворою і далекою від обіцяного. Місцеві мешканці не вірять обіцянкам окупантів та продовжують сподіватися на повернення контролю української влади, яка зможе забезпечити реальне відновлення інфраструктури та нормалізацію життя у місті.

Читайте також:

Між ремонтом та розрухою: у мережі показали вулиці окупованого Лисичанська

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк