02.09.2024, 15:26

У Лисичанську окупанти показали процес "ремонту" дитячого садка

Віктор Білий | Всі новини автора

Окупаційна "влада" Лисичанська Луганської області публікує повідомлення про "ремонт та відновлення" однієї з дошкільних освітніх закладів у місті. Проте за цими пропагандистськими звітами ховається складна реальність життя під окупацією.

За інформацією окупантів, у дошкільній установі проводиться капітальний ремонт з метою "покращення умов для дітей", передає Час Пік.

Зазначається, що після завершення робіт установа зможе ухвалити велику кількість дітей. Згадуються створення сучасних ігрових майданчиків, затишних класів, а також особлива увага до безпеки та зручності.

На додаток, пропагандистські джерела повідомляють про демонтаж старої системи опалення, ремонт пошкодженої покрівлі та перекриттів, заміну скління та виконання фасадних робіт. Наголошується, що незабаром дитячий садок відкриє свої двері для юних мешканців.

Проте за цими звітами про "ремонт" та "відновлення" ховається сувора реальність життя в окупованому Лисичанську. Місто, як і раніше, знаходиться в зоні бойових дій, і його інфраструктура серйозно постраждала. Відновлення об'єктів соціальної сфери, таке як ремонт дитсадка, ймовірно, відбувається лише частково і з великими труднощами.

Крім того, немає гарантій, що після відкриття дитячого садка він зможе нормально функціонувати та надавати повноцінні послуги. Умови життя для сімей з дітьми в окупованому Лисичанську залишаються вкрай важкими та невизначеними.

Зрештою, звіти окупаційної влади про "ремонт" слід сприймати як пропагандистські зусилля, спрямовані на створення видимості "повернення до нормального життя". Реальність залишається суворою для жителів Лисичанська під російською окупацією.

Читайте також: У закладах освіти Лисичанська пройшли "навчання": окупаційна "адміністрація" відпрацьовує дії у кризових ситуаціях

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк