05.09.2024, 10:06

На Луганщині окупанти силоміць повертають на фронт місцевих жителів, які раніше воювали за РФ - ЛОВА

Иллюстративное фото / Открытый источник

Жителі окупованої Луганщини, які радісно прийняли "руський мир" та пішли за нього воювати спочатку у НЗФ "ЛНР" у 2014 році, а потім за контрактом до російської армії після лютого 2022 року, не знали, що це "квиток в один кінець".

На окупованій Луганщині "могілізовано" майже все місцеве працездатне чоловіче населення. Ті хто вижив, вважали себе щасливчиками, не усвідомлюючи, що Кремлю не потрібне місцеве населення на захоплених територіях, повідомляє Час Пік.

Тих, хто вижив й навіть визнаних непридатними до служби, силоміць повертають на фронт. Знову повернутися звідти цілими та неушкодженими навряд чи вдасться...

"Зворотного шляху немає. Інформацію про чоловіків із так званої "ЛНР", які з певних причин завершили воювати, але залишилися живими і не скаліченими, включили до нової російської бази розшуку "СОЧ" (ті, хто самовільно залишив частину). Їх знаходять і силоміць повертають на фронт. Про це стало відомо після скарг родичів та детального аналізу затримань, які відбулися на території "ЛНР" протягом літа.

Серед повернутих на фронт – мобілізовані луганчани, які звільнилися зі служби в армії рф у 2022 році. Є й ті, кого визнали непридатними лікарі. Затримують й колишніх контрактників; ув’язнених, яких агітували воювати "вагнерівці", а потім відпустили; бойовиків, задіяних в окупації Луганщини, починаючи з 2014 року. Тобто всіх, в кого є бойовий досвід. Вони не знали, що можуть перебувати в розшуку, і не очікували затримання. Система вирішила інакше", - ]]>повідомляє ]]>Луганська ОВА.

Багатьох місцевих заманюють на війну грошима. За інформацією Центру національного спротиву, для ТОТ Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей Путін встановив виплату за підписання контракту з ЗС РФ на рівні щонайменше 400 тис. рублів. Однак родичі контрактників скаржаться, що виплат так і не отримали.

"Кремль суттєво збільшив усілякого роду фінансові мотиваційні чинники для тих хто готовий долучитись до окупаційного війська. Бажання наживи виявилось єдиним ефективним стимулом для росіян та їх прибічників. Окремі виплати були закріплені за суб’єктами федерації та їх регіональними бюджетами...

Проте окупаційним адміністраціям ніде взяти таких коштів, оскільки російська війна проти України повністю знищила промисловий регіон, а перетворення його на сіру зону унеможливило будь-яку економічну активність", - ]]>йдеться ]]>в повідомленні ЦНС.

Повіривши "красивим" обіцянкам "визволителів", колаборанти залишилися без виплат, до того ж ризикують не дожити до "світлого майбутнього", яке їм наобіцяла російська пропаганда...

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте ще: В школу як на свято? Які "сюрпризи" чекають на школярів Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного у новому навчальному році?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк