09.09.2024, 09:27

"Чекати чергового фальстарту?": Наскільки окупований Лисичанськ готовий до опалювального сезону?

ремонтно-восстановительные работы в ДЮСШ Лисичанска

Окупаційна влада так званої "ЛНР" відзвітувала "нагору" про готовність до опалювального сезону на 87 відсотків. При цьому у прифронтових напівзруйнованих містах "трикутника" ані комунальники, ані "влада" не можуть з упевненістю сказати, що люди будуть з теплом узимку.

У статистику, яку "малюють" окупаційна влада т.зв. "ЛНР" не входять прифронтові населені пункти, у т.ч. Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне. Там досі ані влада, ані комунальники, ані місцеві жителі не знають, чи з'явиться тепло в будинках. Про це повідомляє Луганська ОВА, передає Час Пік.

"Із Луганська у Кремль відзвітували про майже 87% готовності до опалювального сезону. Показник непоганий, але він, як і минулоріч, не враховує стану справ у прифронтових напівзруйнованих містах – Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному. Їх знов не включили до графіку. У зазначених населених пунктах навіть самі комунальники не до кінця розуміють, чи вдасться щось встигнути до 15 жовтня. Багато хто пам’ятає минулорічний фальстарт в Лисичанську, який за підсумком ніякого результату, крім пропаганди, не дав. Справжній відсоток підготовки до зими у так званій "ЛНР" – набагато нижчий", - ]]>повідомляє ]]>ЛОВА.

Тим часом, окупаційна адміністрація Лисичанська повідомляє, що Татарстан "доставив у підшефні Лисичанськ і Рубіжне" понад 240 тонн будматеріалів: листи шиферу, оцинковані листи, деревину для покрівлі тощо. Також "для проведення ремонтних робіт на системах водопостачання Лисичанська та Рубіжного напередодні осінньо-зимового сезону" привезли 5 інверторних зварювальних апаратів, 460 радіаторів опалення, труби різного діаметру.

Осінь вже настала, а це означає, що скоро прийдуть холоди та осінні дощі. Досі в Лисичанську і в Рубіжному є багато житлових будинків та будівель, що потребують ремонту дахів. Далеко не скрізь у житлових будинках поміняли труби та радіатори, а в багатьох не встановили замість зрізаних... Наскільки вистачить привезених матеріалів? Питання риторичне...

Багато місцевих жителів вже не вірять, що цей опалювальний сезон розпочнеться вчасно, якщо взагалі розпочнеться. "Красиві" обіцянки вони вже чують не один рік...

Більше того, поки окупанти обіцяють повернути до Лисичанська опалення, у місті, яке вже більше 2 років не бачить міського водопостачання, почалися серйозні проблеми з підвозом води.

"Улітку в Лисичанську, протяжність якого складає понад 15 км, населенню припинили підвозити питну воду. Загарбники вже третій рік обіцяють полагодити систему централізованого водопостачання, але далі розмов та показових ремонтів окремих ділянок справа не просувається. До цього для місцевих жителів організовували підвезення води, щоправда на нерегулярній основі. Останнім часом надані РФ водовози з міста зникли", - ]]>повідомляє ]]>ЛОВА.

Читайте також: В школу як на свято? Які "сюрпризи" чекають на школярів Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного у новому навчальному році?

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк