09.09.2024, 14:20

"Була багатою людиною, тепер я – жебрачка з рюкзаком": Маріупольці про життя після російської окупації

Віктор Білий | Всі новини автора

Жителі окупованого Маріуполя на Донеччині записали нове звернення, в якому детально розповіли про важку ситуацію в їхньому місті після російської окупації.

На відео вони діляться особистими переживаннями та описують, як після руйнування їхніх будинків росіяни зайнялися будівництвом нових будівель, які наразі виставлені на продаж, передає Час Пік.

За словами маріупольців, їхні будинки було зруйновано під час бомбардувань, а потім знесено. На їхньому місці будуються новобудови, які росіяни активно рекламують як частину відновлення міста. Однак, замість того, щоб повернути людям їх втрачені житла, вони тепер пропонують маріупольцям, що втратили все, купувати квартири в новобудовах або оформлювати іпотеку.

Один із мешканців Маріуполя, який записав відео, каже: "Ішла на пенсію, була багатшою людиною. Тепер я – жебрачка з рюкзаком". На записі видно, як людина стоїть поблизу свого зруйнованого будинку і нарікає на те, що його майно було втрачено, а на його місці збудовано нові будівлі, які він тепер має купувати.

Люди повідомляють, що вже два роки живуть в умовах бездомності, і додають, що поточна підтримка від російської влади є недостатньою."2 роки ми вже бомжуємо. Зверніть увагу на людей. виплатами вижити просто неможливо. За законом будинок має бути наш, бо він був приватизований, а тепер нас позбавляють цього житла.

Таким чином, жителі Маріуполя звинувачують російську владу в тому, що замість відновлення міста вони залишили людей без житла та запропонували їм лише можливість купити нове житло в умовах іпотечного кредитування.

Читайте також: У Донецьку почали "вирішувати" проблему водопостачання, але по-особливому

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк