12.09.2024, 11:43

На Луганщині посилили перевірки місцевих мешканців: окупанти ловлять дезертирів

Иллюстративное фото / Открытый источник

На окупованій Луганщині окупанти посилили перевірки місцевого населення. Під час рейдів військова поліція намагається виявити дезертирів.

Через великі втрати, ставлення командування до підлеглих, невиплат обіцяних під час підписання контракту грошей, жорстких покарань тощо, з російської армії масово тікають вояки. На окупованій Луганщині військова поліція оголосила полювання на дезертирів, повідомляє Час Пік.

Не витримують й тікають з армії, як росіяни, так і місцеві жителі, відправлені на фронт в рамках мобілізації. Саме тому окупанти посилюють перевірки чоловічого населення на захоплених територіях.

"Серед військових РФ, що перебувають на окупованій території Луганщини, збільшилася кількість дезертирів. Рейди військової поліції міноборони РФ посилено в містах так званої "ЛНР". Зокрема, в Старобільську поліціянти загарбників влаштовують перевірку документів ледве не кожному перехожому чоловічої статі", - ]]>повідомляє ]]>Луганська ОВА.

Спійманих втікачів жорстоко карають, а потім знову кидають у "м'ясні штурми". А під час тотальних перевірок місцевого населення окупанти виявляють "неблагонадійних", а також складають списки нових потенційних жертв. Деякі "щасливчики" отримують повістки одразу під час перевірок...

Як повідомляє Центр національного спротиву, "неблагонадійних" шукатимуть навіть у школах - серед дітей та їхніх батьків. З цією метою спеціальне навчання пройшли поліцаї та вчителі.

"Жорстка кампанія по виявленню проукраїнського населення на тимчасово окупованих територіях України набула нових форм. Тепер у школах на ТОТ до проведення уроків будуть залучатися і спеціально підготовлені поліцаї. Усе для того, аби виявляти через дітей проукраїнські настрої їхніх батьків.

Напередодні нового навчального року вчителі, які пішли на співпрацю із ворогом, пройшли спеціальний вишкіл щодо виявлення дітей які "потенційно підтримують Україну". У звичній для себе цинічній манері окупанти назвали це "девіантною поведінкою", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні ЦНС.

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте ще: В школу як на свято? Які "сюрпризи" чекають на школярів Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного у новому навчальному році?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк