13.09.2024, 07:46

Режим НС, перекрита траса, згорілі будинки: На окупованій Луганщині продовжуються сильні пожежі

Луганская, пожары

На окупованій Луганщині не вщухають пожежі. Пожежних не вистачає й людям доводиться самим боротися з вогнем, щоби не залишитися без своїх будинків. Вогонь швидко поширюється через сильний вітер і з палаючих полів перекидається на житлові будинки.

Біля окупованого міста Довжанськ (колишній Свердловськ) горить поле. Окупаційна адміністрація т.зв. "Свердловського муніципального округу" з 12 вересня запровадила на території району режим надзвичайної ситуації "муніципального характеру", повідомляє Час Пік.

Як повідомляють місцеві Telegram-канали, горить понад 200 гектарів трави та чагарника. Пожежа перекинулася на будинки у селищі Дубове (колиш. Комсомольський). За словами місцевих жителів, пожежників не вистачає, тому з вогнем упоратися не вдається. Люди самостійно намагаються загасити пожежу: обкопують подвір'я, відрами носять воду зі свердловин. Вже згоріло кілька будинків.

За наявною інформацією, перекрито автомобільну дорогу сполученням "Луганськ - Свердловськ" (Довжанськ).

Як повідомляє "влада", для гасіння пожежі залучено 3 пожежні автомобілі, дві автоцистерни, 11 пожежно-рятувальних загонів, знятих з інших природних пожеж, співробітники Свердловського лісового господарства, а також російські військові.

Нагадаємо, на території окупованої Луганщини вже кілька місяців вирують пожежі. Спочатку горіли ліси, потім вогонь перекинувся на поля та населені пункти. Впоратися з вогнем пожежники не можуть: не вистачає людей, техніки, у багатьох населених пунктах немає води. І поки "влада" вигадує різні відмовки та щодня браво рапортує про кількість ліквідованих пожеж за минулу добу, ліси, поля та житлові будинки продовжують горіти...

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк