13.09.2024, 10:50

На Луганщині почалося "полювання" на чоловіків, які не стали на військовий облік: чим погрожують окупанти

Иллюстративное фото / Открытый источник

МВС РФ запросило у військкоматів дані про осіб, які отримали російське громадянство, але не стали на військовий облік. За законом їм загрожує позбавлення громадянства РФ. Перевірки відбуваються не лише на території РФ, а й на захоплених територіях України.

МВС РФ запросило у військкоматів дані про осіб, які набули російського громадянства, але не стали на військовий облік. Як пишуть російські ЗМІ, про це у своєму Telegram-каналі повідомила офіційна представник відомства Ірина Вовк, передає Час Пік.

Вона зазначила, що поправки до законів "Про військовий обов'язок та військову службу" та "Про громадянство Російської Федерації", прийняті в 2024 році, передбачають припинення громадянства РФ у натуралізованих громадян, які не виконали обов'язок щодо початкової постановки на військовий облік.

За її даними, за підсумками 8 місяців 2024 року щодо 1 117 натуралізованих осіб органами внутрішніх справ РФ прийнято рішення про припинення громадянства РФ у зв'язку з вчиненням ними протиправних дій. Швидше за все, після нових проведених рейдів та перевірок ця цифра збільшиться...

Перевірки відбуваються не лише на території РФ, а й на ТОТ, у тому числі на Луганщині. Однак, покарання тих, що "провинилися", відрізняються...

"Російські силові структури зробили запит щодо всіх військкоматів у так званій "ЛНР" щодо інформації про осіб, які отримали громадянство РФ, але повторно не стали на військовий облік.

Таких чоловіків з окупованої Луганщини позбавлятимуть російського громадянства. Це вимога ухваленого нещодавно Кремлем закону.

Її застосовуватимуть одразу після перевірки документів, де буде відсутня свіжа позначка з військкомату. Стосується це виключно жителів "ЛНР" й інших захоплених територій. У регіонах РФ за таке порушення передбачено звичайний штраф. Тож, за одержання паспорта РФ тепер потрібно віддати "долг родине",]]>повідомляє ]]>Луганська ОВА.

Багато жителів Луганщини з розкритими обіймами зустрічали "руський мир", мріючи про "достаток та процвітання". Реальність виявилася страшнішою... Тепер у людей на ТОТ немає вибору і кінець один: є паспорт РФ і позначка військкомату - будь-якої миті можеш бути мобілізований; є паспорт РФ, але не став на облік - позбудешся громадянства РФ й все одно потрапиш на фронт...

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк