13.09.2024, 11:23

Ухвалено рішення щодо примусової евакуації родин з дітьми з Куп'янського району на Харківщині

Иллюстративное фото / Открытый источник

У зв'язку з погіршенням ситуації ухвалено рішення щодо примусової евакуації родин з дітьми з деяких населених пунктів Куп'янського району Харківської області.

В частині Куп'янського району оголошено примусову евакуацію родин з дітьми. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Ради оборони Харківської області під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова. Про це ]]>повідомляє ]]>Харківська обласна військова адміністрація, передає Час Пік.

"Евакуацію в примусовий спосіб оголосили у 29 населених пунктах Куп’янського району. Евакуаційними заходами планують охопити 10 населених пунктів Куп'янської громади, де перебуває 158 дітей; 6 населених пунктів Курилівської громади – 41 дитина; 13 населених пунктів Кіндрашівської громади – 70 дітей", - йдеться у повідомленні.

Олег Синєгубов зазначив, що всі евакуйовані отримують матеріальну допомогу від міжнародних партнерів, включаючи ООН, гуманітарну, психологічну, юридичну підтримку. Усі, хто потребує, отримують тимчасове проживання або за підтримки Укрзалізниці допомогу в евакуації в інші області України.

Евакуація з небезпечних районів проводиться безкоштовно.

Щоб отримати консультацію щодо виїзду в безпечні регіони, можна зателефонувати на "гарячу лінію" Харківської ОВА за номером:

  • 0-800-33-92-91

Також про бажання евакуюватися можна повідомити:

  • на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48,
  • написати в месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Читайте також: Виплати продовжили, але не всім. Хто з переселенців отримуватиме виплати на проживання з 1 вересня?

Читайте ще: Купуй українське - отримуй "винагороду": як працює програма "Національний кешбек"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк