14.09.2024, 08:30

На Луганщині російські силовики затримали мешканку Рубіжного за "шпигунство" на користь України

Скриншот с видео

На Луганщині російські силовики затримали мешканку міста Рубіжне, яку звинувачують у передачі українським спецслужбам розвіданих для завдання артилерійських та ракетних ударів по підрозділах військ РФ.

На Луганщині російські пропагандисти зняли черговий сюжет про затримання української "шпигунки". Сюжет показали не лише "республіканські", а й центральні російські канали, повідомляє Час Пік.

У т.зв. "Управлінні ФСБ по ЛНР" заявили, що в результаті оперативно-розшукових заходів було встановлено причетність мешканки міста Рубіжне до передачі "противнику розвіданих для завдання артилерійських і ракетних ударів по підрозділах російських військ".

"Корегувальницю" затримали й вже зняли на камеру її свідчення, під час яких вона також "здала" свого співмешканця. Жінка зізналася, що вони підтримують Україну.

На відео жінка "зізнається", що вона нібито написала в паблік про те, що бачила, як пересувається російська техніка і де знаходиться ППО.

Жодних доказів, що жінка справді передавала відомості українським спецслужбам "силовики" не надали. Більше того, багато хто засумнівався, що відео реальне, й відзначили, що більше схоже на постановочне.

По-перше, обличчя жінки не показують, а отже жителі Рубіжного не можуть підтвердити, що вона справді місцева мешканка. По-друге, вона навіть не може правильно назвати населений пункт, в якому нібито живе після евакуації.

За словами затриманої, після повномасштабного вторгнення РФ вона ненадовго евакуювалася до міста Старобільськ, а пізніше переїхала до співмешканця до села Новомикільськ. Тільки ось на Луганщині немає населеного пункту з такою назвою, є село Новомикільське.

То що це, чергова постановка? До речі, того ж дня силовики прозвітували про затримання мешканця Луганська, який нібито "співпрацював з іноземною розвідкою та передав відомості про критичну інфраструктуру ЛНР". "Шпигун" радісно на камеру розповідав про свої "подвиги"...

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте також: Переселенці можуть отримати грошову допомогу від міжнародної гуманітарної організації NRC: як оформити заявку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк