14.09.2024, 06:22

Переселенці можуть отримати грошову допомогу від міжнародної гуманітарної організації NRC: як оформити заявку

Переселенцы могут получить денежную помощь от международной гуманитарной организации NRC

Міжнародна гуманітарна організація Норвезька рада у справах біженців (NRC), яка працює в Україні з 2014 року, відкрила прийом заявок на отримання багатоцільової грошової допомоги. Більше шансів отримати кошти є у мешканців територій, де ведуться активні бойові дії та внутрішньо переміщені особи (ВПО) з цих територій. Хто може претендувати на грошову допомогу та як оформити заявку, розповість Час Пік.

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 року Норвезька рада у справах біженців реалізувала масштабну програму багатоцільової грошової допомоги для осіб, які постраждали від війни. Ця допомога надається у вигляді грошових виплат. Ці гроші можна використати на ваш розсуд: освіта, медична допомога, житло тощо.

Допомога призначена для найвразливіших категорій населення. Претендувати на неї можуть:

  • особи, які проживають у зоні бойових дій;
  • особи, що постраждали від нещодавніх обстрілів;
  • внутрішньо переміщені особи, які були змушені покинути свої домівки.

Важливо! Якщо ви отримували грошову допомогу від NRC, ви можете подати заявку на додаткову допомогу. Планується, що допомогу отримають понад 55 тис. осіб. Важливим критерієм є те, що домогосподарство фізично перебуває на території України.

Подача заявки

Норвезька рада у справах біженців (NRC) відкрила прийом заявок на отримання багатоцільової грошової допомоги 9 вересня. Прийом заявок триватиме 10 днів і завершиться 18 вересня о 17:00. Для їхньої подачі необхідно заповнити ]]>спеціальну форму]]> на сайті організації.

Важливо! Подача заявки є безкоштовною. Подача заявки не означає, що вас автоматично обрано для отримання грошової допомоги.

В рамках процесу благодійники перевірятимуть місцезнаходження людини, яка подає заявку, тому необхідно включити дозволи GPS на пристрої. Заявки без дійсної геолокації не прийматимуть!

Після завершення процесу подання заявки команда NRC опрацює інформацію і прийме рішення щодо заявки протягом 3-4 тижнів.

Важливо! Переконайтеся, що всі дані введені правильно, оскільки у вас є лише одна спроба для подачі заявки.

Якщо заявка на грошову допомогу буде вдалою, банківські дані заявника будуть передані фінансовим установам для здійснення грошового переказу. Заявник отримає повідомлення з персональним ідентифікаційним кодом, який зможе використовувати для перевірки статусу заявки.

Важливо! Не втрачайте цей код! Без цього коду ви не зможете перевірити статус.

Докладну інформацію про програму грошової допомоги можна отримати на ]]>сайті ]]>NRC. З інших питань:

  • можна зателефонувати на "гарячу лінію" гуманітарної організації за номером: 0800302007;
  • написати листа на електронну адресу: [email protected].

Як зазначили в гуманітарній організації, особисті дані залишаться в безпеці та будуть доступні лише співробітникам NRC, що беруть участь в процесі перегляду заявок.

Читайте також: Виплати продовжили, але не всім. Хто з переселенців отримуватиме виплати на проживання з 1 вересня?

Читайте ще: Купуй українське - отримуй "винагороду": як працює програма "Національний кешбек"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк