14.09.2024, 11:06

Засуджений за держзраду мешканець Рубіжного надовго вирушить за ґрати

Иллюстративное фото / Открытый источник

Індустріальний районний суд міста Дніпра визнав мешканця міста Рубіжне Луганської області винним у державній зраді та добровільній участі у збройних формуваннях РФ. Обвинувачений свою провину у звинуваченні визнав у повному обсязі та розкаявся. На нього чекає довгий тюремний термін.

Мешканця Луганщини, мобілізованого до російської армії, судили за держзраду. Про це йдеться у ]]>вироку ]]>суду від 6 вересня, передає Час Пік.

Повідомляється, що допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у пред`явленому обвинуваченні визнав у повному обсязі та щиро розкаявся у скоєному.

Обвинувачений є громадянином України та на 2022 рік постійно проживав у місті Рубіжне Луганської області. У квітні 2022 року, після окупації Рубіжного, він разом з сім'єю був евакуйований до міста Ростов РФ, а надалі до м. Вікса Нижньогородської області РФ. У цьому місті він працював на заводі, став на військовий облік до військового комісаріату, де йому повідомили, що він підпадає під часткову мобілізацію.

Після отримання повістки у березні 2024 року він уклав контракт з Міноборони РФ і був зарахований на посаду стрільця 1 взводу 1 роти мотострілецького батальйону 237 танкового полку 3 мотострілецької дивізії ЗС РФ. Після укладання контракту він отримав 500 тис. підйомних рублів, а також грошову нагороду від заводу та від місцевої влади.

У травні 2024 року чоловіка було доставлено на територію Донецької області до села Терни Лиманської міської територіальної громади, де він потрапив у полон ЗСУ. Під час затримання у нього вилучили документи російського зразка, у т.ч. свідоцтво про взяття на податковий облік та про реєстрацію за місцем знаходження.

Суд вважає винуватість мешканця Луганщини доведеною вмежах пред`явленого обвинувачення та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 15 років з конфіскацією у власність держави всього майна, яке є власністю засудженого, з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях незалежно від форми власності строком на п`ятнадцять років.

Читайте також: На Луганщині російські силовики затримали мешканку Рубіжного за "шпигунство" на користь України

Читайте ще: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк