14.09.2024, 12:59

Атака на енергооб'єкт у Сумській області: один загиблий, семеро поранених

Віктор Білий | Всі новини автора

За даними міністерства, обстріл енергооб'єкта на Сумщині стався вночі. Внаслідок обстрілу обладнання та його закриття кілька підстанцій виявилися знеструмленими.

"У Сумській області внаслідок обстрілу території енергооб'єкта було пошкоджено обладнання та укриття, знеструмлювалося кілька підстанцій. Внаслідок атаки загинув працівник підприємства - 54-річний водій", - йдеться у повідомленні.

На цей час застосування графіків відключення світла не передбачається. Попри стабільну роботу енергосистеми, ситуація ускладнюється регулярними впливами та призводить до пошкоджень. Минулої доби українська енергосистема отримала екстрену допомогу зі Словаччини, Великобританії та Польщі.

Ситуація в інших сферах:

Запорізька область: Обстріл призвів до відключення повітряних ліній та знеструмлення підстанцій, проте користувач залишився з електрикою.

Чернігівська область: Внаслідок відключення відключилися кондиціонери лінії, що торкнулося 413 абонентів у 6 населених пунктах.

Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька, Чернігівська та Черкаська області: Несприятливі погодні умови викликали відключення електроенергії у 71 населеній установі.

Робота енергосистеми:

  • Центральний регіон: Застосування аварійних графіків відключено, пов'язане із технологічними порушеннями.
  • Південний регіон: Вимкнення високовольтної лінії та обладнання на одній із підстанцій. Харчування відновлено.
  • Північний регіон: Вимкнення обладнання на одній із підстанцій. Харчування відновлено.
  • Південно-східний регіон: Відключення повітряної лінії не торкнулося споживачів.

Енергетики продовжують роботу щодо відновлення пошкоджених об'єктів та забезпечення стабільного енергопостачання для всіх споживачів. Експорт електроенергії на цей час не здійснюється, проте прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Великобританії, Угорщини та Молдови максимальною потужністю 1537 МВт.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк