16.09.2024, 14:14

Обстріл центру Сватового на Луганщині: окупанти повідомляють про жертви

Віктор Білий | Всі новини автора

Окупаційна влада заявила про обстріл міста Сватове Луганської області, звинувативши ЗСУ у пораненні мирних жителів.

Як заявила т.зв. "міністр охорони здоров'я ЛНР" Наталія Пащенко сьогодні під обстрілом опинився центр міста Сватове, передає Час Пік.

За її словами, внаслідок обстрілу постраждали чотири мешканці Сватового, зокрема дитина.

"ЗСУ обстріляли центр міста Сватове. В результаті мінно-вибухові травми отримали чотири людини: дві жінки, чоловік та 13-річна дівчинка", - написала чиновниця у своєму Telegram.

Усіх постраждалих у стані середнього ступеня тяжкості госпіталізовано до Сватівської міської лікарні. При цьому немає інформації про те, куди було завдано удару, чи є руйнування і поранені серед російських вояк. Цю інформацію влада замовчує…

Ситуація у Сватовому продовжує залишатися напруженою. На тлі обстрілу варто нагадати про нещодавні події, пов'язані з місцевою владою. У місті загинув "правоохоронець" Євген Усенко, який співпрацював із російськими окупантами. За попередніми даними, до його автомобіля було прикріплено саморобний вибуховий пристрій. Окупанти також звинувачують українських диверсантів у цьому інциденті.

Наразі Сватівська обласна психіатрична лікарня та Будинок для людей похилого віку у Сватовому не функціонують. Пацієнтів цих установ частково перевели до окупованого Луганська. Також варто зазначити, що у місті періодично обмежується мобільний зв'язок, що створює додаткові труднощі для місцевих мешканців.

Читайте також: "Гуманітарний" підхід: росіяни вигадали нову схему депортації українських дітей з ТОТ Луганщини та Донеччини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк