16.09.2024, 15:40

Мешканку Лисичанська засудили на 10 років за участь в організації та проведенні псевдореферендуму: жінка оголошена у розшук

Иллюстративное фото / Открытый источник

Мешканка міста Лисичанськ Луганської області отримала 10 років позбавлення волі за участь в організації та проведенні незаконного референдуму.

Жительку Лисичанська засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також вона позбавлена ​​права протягом 15 років обіймати посади в органах влади. Про це ]]>повідомляє]]> пресслужба Луганської обласної прокуратури, передає Час Пік.

У суді доведено, що колишня медпрацівниця місцевого ліцею після повномасштабного вторгнення РФ почала співпрацювати з представниками держави-агресора. Жінка залишилася в окупованому Лисичанську.

"У вересні 2022 року засуджена взяла участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо "приєднання" тимчасово окупованої території Луганщини до складу РФ.

Вона добровільно стала "членом ДВК №1402 територіальної виборчої комісії м. Лисичанська". Так зване "волевиявлення" проходило у будівлі одного з місцевих дошкільних навчальних закладів.

Складала списки виборців, проводила ідентифікацію осіб, які прийшли голосувати, видавала та підраховувала так звані "бюлетені", - повідомили у прокуратурі.

Мешканка Лисичанська визнана винною у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Вирок винесено заочно. Покарання засуджена відбуватиме з моменту затримання. Жінку оголошено у розшук.

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте також: Переселенці можуть отримати грошову допомогу від міжнародної гуманітарної організації NRC: як оформити заявку

Прокуратура Луганской области

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк