16.09.2024, 19:55

"Мародерство на тлі війни": як зникає майно у порожніх квартирах Лисичанська

Марина Гончар | Всі новини автора
оллддж

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області зростає кількість випадків пограбувань квартир, які залишилися без нагляду власників.

Місцеві жителі повідомляють про масові крадіжки з житла, що залишилося порожнім через евакуацію чи вимушену втечу власників під час активних бойових дій, передає Час Пік.

Однією з таких ситуацій стала історія жінки, яка не відвідувала свою квартиру у Лисичанську тривалий час. За її словами, коли вона спробувала повернутися до своєї оселі, виявилося, що ключі загублені. У зв'язку з цим вона звернулася до місцевих спільнот за порадою, як можна відкрити квартиру, маючи на руках документи, які підтверджують право власності.

Однак її запит викликав хвилю неоднозначних реакцій. Дехто сумнівався в законності її дій і піддавав сумніву, чи вона насправді є господаркою цієї квартири. Інші поставили під питання, з якою метою вона хоче потрапити до житла — для проживання чи для початку ремонту.

Жінка, уточнивши, що вона є власницею і просто давно не відвідувала Лисичанськ, зізналася, що за час її відсутності квартира була фактично пограбована. Вона виявила, що у приміщенні зникли змішувачі, були зняті двері та, ймовірно, зникли інші речі.

За словами місцевих, масові пограбування стали звичною справою для місцевості, адже багато хто був змушений залишити свої домівки поспіхом, рятуючи власне життя.

"Грабували всі!", - йдеться у повідомленні.

Автор, наголошує на тому, що більшість людей змушені були обирати між тим, щоб зберегти власне життя або залишитися й охороняти майно.

Ця історія відображає реалії, з якими стикаються мешканці окупованих територій, де не лише відсутня стабільність, а й фактично відсутній захист приватної власності.

Читайте також:

У мережі розповіли, що відбувається з розкритими квартирами у Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк