16.09.2024, 21:16

Паспортизація на окупованих територіях Луганщини: нові вимоги та агітаційна кампанія

Марина Гончар | Всі новини автора
аппалпрл

На окупованих територіях Луганської області розпочалася нова хвиля агітаційної кампанії з метою прискорення процесу отримання російського громадянства.

Про це повідомляють у мережі, передає Час Пік.

Бюджетним установам регіону надійшло розпорядження організувати роз'яснювальну роботу серед населення щодо важливості швидкого оформлення паспортів громадян РФ.

Документ, який потрапив у розпорядження джерел, підкреслює, що проведення цієї роботи є необхідним для запобігання можливим негативним наслідкам, які можуть виникнути через відсутність соціальних гарантій для тих осіб, які, починаючи з січня 2025 року, не зможуть постійно проживати на території ЛНР з паспортом громадянина України. Без російського паспорта, їх правовий статус буде визначено як громадян іноземної держави, що може негативно вплинути на їхні права та соціальні пільги.

Зокрема, в документі зазначено, що у випадку відмови від отримання російського громадянства, мешканці можуть опинитися в складній ситуації, де їм буде важко скористатися соціальними гарантіями та іншими пільгами, які надаються лише громадянам РФ. Тому актуальність проведення роз'яснювальної роботи та агітаційних заходів стає очевидною.

На окупованих територіях регулярно проводяться моніторингові заходи для збору статистики щодо темпів паспортизації населення. Попри значні зусилля органів влади, деякі райони демонструють небажання або саботаж у процесі отримання російських паспортів. Це викликане як побоюванням за збереження прав і пільг, так і відчуженням від процесу окупації.

У зв'язку з цим, місцеві адміністрації активно залучаються до агітаційної кампанії, організовуючи зустрічі та роз'яснювальні сесії для жителів, а також використовують медіа для популяризації необхідності отримання російського громадянства. Водночас органи влади стурбовані тим, що саботаж з боку населення може ускладнити реалізацію політики паспортизації, тому вживають додаткових заходів для подолання опору і забезпечення високих темпів оформлення паспортів.

Ця кампанія є частиною ширшої стратегії, спрямованої на інтеграцію окупованих територій у правову і соціальну структуру РФ, що включає не лише паспортизацію, а й реформи в освітній, медичній та соціальній сферах.

У публікації використано інформацію з ТГ- каналу ]]>"АРТЮХ".]]>

Читайте також:

Ситуація з пожежами на окупованій Луганщині станом на вечір: знищені будинки, евакуація населення та важкі втрати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк