17.09.2024, 09:59

Лісові пожежі, отруєння водою, проблеми з підготовкою до опалювального сезону - Лисогор про ситуацію на Луганщині

Оккупированный Северодонецк

Незважаючи на те, що "влада" любить розповідати про "досягнення" та "перемоги" в окупованих містах Луганщини залишається складна ситуація й з водопостачанням, й опаленням, й з пожежами, які вирують у регірні не перший місяць.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор розповів про ситуацію, що склалася на окупованій території області, повідомляє Час Пік.

За його словами, сьогодні на Луганщині вигорають не лише ліси та поля, а й житлові населені пункти. До цього призвела бездіяльність росіян, які спочатку не вживали належних заходів, а тепер не можуть впоратися зі стихією.

Нагадаємо, окупована Луганщина обійнята вогнем. На сьогодні режим надзвичайної ситуації було введено в Антрацитівському, Свердловському, Краснодонському, Станично-Луганському округах та Ровеньках. Окупаційна влада повідомила, що площа природних пожеж склала 3,4 тис. га. У пожежах загинуло 4 особи, ще 6 – постраждало. Вогнем знищено понад 460 будинків.

За словами Артема Лисогора, у зруйнованих містах та селах Луганщині катастрофічна ситуація з водопостачанням. Місцеві жителі вимушені самостійно бурити свердловини, щоб отримати доступ до питної води. Проте вже зафіксовано кілька випадків отруєння через низьку якість води...

Як зазначив голова ЛОВА, на мешканців Лисичанська та Сєвєродонецька чекає третя поспіль важка зима. Незважаючи на всі розповіді окупантів про "відновлення", міста до опалювального сезону не готові...

Читайте також: Реальність почала напружувати і дратувати? Чому жителі Лисичанська скаржаться на місцеву владу?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк