16.09.2024, 14:46

Окупована Луганщина обійнята вогнем: пожежі знищили понад 460 будинків, є жертви, на допомогу викликали рятувальників з РФ

Оккупированная Луганщина объята огнем

На окупованій Луганщині тривають масштабні пожежі. Місцеві пожежники впоратися з вогнем не можуть, їм на допомогу направили загони з кількох регіонів РФ. А тим часом ватажок "ЛНР" наказав шукати винних в умисних підпалах.

За інформацією т.зв. "ГУ МНС РФ по ЛНР", минулої доби в "республіці" ліквідовано 143 пожежі. Постраждало 2 особи, в т.ч. 1 дитина, передає Час Пік.

Як повідомила пресслужба т.зв. "уряду республіки", всього внаслідок пожеж в "ЛНР" чотири особи загинуло і шість постраждало.

"В ЛНР площа природних пожеж склала 3,4 тис. га. У пожежах загинуло четверо людей, ще шість - постраждало. Вогнем знищено понад 460 будинків", - йдеться у повідомленні.

За даними МНС, триває гасіння ще 12 осередків займання, "напруженою залишається ситуація в Антрацитівському, Станично-Луганському та Краснодонському муніципальному окрузі", загострилася ситуація у Ровеньківському окрузі, сталося загоряння в безпосередній близькості до КПП "Ізварино".

Через масштабну пожежу в селищі Вільхове Станично-Луганського району "влада" оголосила евакуацію мешканців. Гасіння вогню ускладнюють штормові пориви вітру та велика кількість осередків загоряння. Пожежа охопила території Піщаного лісництва Станично-Луганського лісомисливського господарства, а також населені пункти Колесниківка та Вільхове. За даними влади у Станично-Луганському муніципальному окрузі згоріло 110 будинків.

Режим надзвичайної ситуації було введено в Антрацитівському, Свердловському, Краснодонському, Станично-Луганському округах та Ровеньках.

Внаслідок ландшафтної пожежі в районі села Степове в Антрацитівському муніципальному окрузі вогонь перекинувся на територію алюмінієвого заводу. Сталося загоряння цеху з готовою продукцією. Пожежа охопила площу 4400 кв. метрів.

На засіданні "штабу оборони" ватажок т.зв. "ЛНР" Леонід Пасічник наказав "предметно розібратися, встановити джерела загоряння у кожному випадку та з'ясувати всі обставини". Як заявив т.зв. "керівник адміністрації голови ЛНР" Олексій Самойлов, за даними силовиків, у пожеж, що виникають на території "республіки", "є ознаки умисних підпалів".

Як ]]>повідомляє ]]>Telegram-канал "Mash на Донбасі", у Станично-Луганському окрузі виявлено пляшки із запальною сумішшю. "Військові шукають тих, хто їх приготував. За словами бійців, суміш виготовлена ​​з таких компонентів, що при горінні водою загасити майже неможливо", - йдеться у повідомленні.

Мабуть, силовики почали завзято виконувати наказ Пасічника, і не виключено, що скоро "призначать" винних у масштабних пожежах.

Вранці 16 вересня стало відомо, що до "ЛНР" прибув зведений загін МНС РФ: 144 спеціалісти та 28 одиниць техніки з Ростовської, Волгоградської, Липецької областей, Краснодарського краю та Республіки Калмикія.

А поки ростовські пожежно-рятувальні підрозділи зі спецтехнікою знаходяться в "ЛНР", в Аксайському районі та Аксаї, Неклінівському районі, на околицях Донецька та Кам'янська-Шахтинського Ростовської області діє близько 60 пожеж. Рятувальники зазначають, що гасіння ландшафтних пожеж ускладнює сильний вітер і вогонь швидко перекидається на житлові будинки, що розташовані поруч.

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте ще: Переселенці можуть отримати грошову допомогу від міжнародної гуманітарної організації NRC: як оформити заявку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк