17.09.2024, 11:20

На Луганщині росіяни посилають у "м'ясні штурми" іноземних найманців - ГУР

Иллюстративное фото / Открытый источник

У "м'ясних штурмах" на Луганщині беруть участь іноземні найманці, яких РФ використовує як "гарматне м'ясо". Сирія стала однією з країн, де РФ активно вербує чоловіче населення для ведення бойових дій в Україні, обіцяючи найманцям російські паспорти та оплачувану роботу. Ось тільки живими залишаються одиниці.

Про сирійців-найманців, які воювали на Луганщині, ]]>розповіли ]]>у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, передає Час Пік.

Як зазначили в ГУР, РФ відноситься до іноземних найманців, як до "гарматного м'яса", відправляючи їх у "м'ясні штурми". Найманці гинуть цілими загонами...

У ГУР повідомили про долю сирійських найманців Мохаммеда Мансура та Вахіда Мурсала Аль-Шиблі, які воювали проти України у складі 488-го мотострілецького полку 114-ї мотострілецької дивізії російської окупаційної армії (в/ч 12721).

"У липні 2024 року Мансура у складі загону з 14 сирійських найманців росіяни відправили в атаку поблизу міста Сватове Луганської області. Їх накрили вогнем українські воїни. Запит на евакуацію поранених російські загарбники відкинули та наказали сирійцям продовжити штурм. Мансур, який отримав поранення, не виконав наказ росіян і втік з поля бою. Решта загону найманців була розбита - окупанти оформили їх як зниклих безвісти.

15 вересня 2024 року сирійські пабліки написали про смерть свого громадянина під час війни проти України - селянин Вахід Мурсал Аль-Шіблі отримав російський паспорт і пішов штурмувати українські позиції на Луганщині у складі загону із 7 найманців. Групу розбили, Мурсал отримав поранення і помер через відсутність евакуації. Доля інших бойовиків сирійського загону невідома", - повідомили у ГУР.

Як зазначили в ГУР, РФ налагодила схему з туристичними фірмами для рекрутингу сирійців на війну. Жителям бідних регіонів пропонують роботу охоронцями в російських нафтових провінціях, а потім обіцянками "великих грошей" заманюють на війну, використовуючи іноземців у "м'ясних штурмах".

Фото: ГУР

Читайте також: Реальність почала напружувати і дратувати? Чому жителі Лисичанська скаржаться на місцеву владу?

Читайте ще: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк