18.09.2024, 18:42

Масштабні пожежі охопили сім районів окупованої Луганщини: оголошено надзвичайну ситуацію та нарешті залучено авіацію

Марина Гончар | Всі новини автора
апллаплоп

На окупованій Луганщині через масштабні пожежі, що охопили сім районів регіону, так звана "влада ЛНР" оголосила режим надзвичайної ситуації (НС) регіонального рівня.

Про це повідомляють окупаційні ресурси, передає Час Пік.

Ця ситуація викликана безперервним поширенням вогню, що серйозно загрожує життю та безпеці місцевого населення. Найбільш ураженими залишаються Станично-Луганський та Антрацитівський райони, де вогонь вирує із великою інтенсивністю, посилений поривами вітру.

Ситуація ускладнюється через несприятливі погодні умови – сильні вітри до 30 метрів за секунду, що значно перешкоджають роботі пожежних підрозділів. Колаборанти, зокрема так званий "міністр" Самойлов, заявляють, що вітер ускладнює боротьбу з полум’ям, особливо у найбільш критичних районах, де гасіння триває вже декілька днів. Попри значні зусилля місцевих служб, пожежники поки не можуть взяти під контроль вогняну стихію.

Окупаційна адміністрація звітує, що понад 30 жителів вже евакуйовані та тимчасово розміщені в спеціальних пунктах, створених для тих, хто втратив житло через стихію. Однак, реальна кількість постраждалих може бути більшою, оскільки офіційні дані окупантів часто не відповідають дійсності.

У Станично-Луганському районі, де пожежі не вщухають вже з неділі, ситуація є критичною. Зрештою, для гасіння вогню було вирішено залучити авіацію. Зокрема, до боротьби з пожежами підключили вертоліт, обладнаний водозливним пристроєм, який здатний переносити до 5 тонн води. Він здійснює скиди на осередки загоряння, намагаючись локалізувати найбільш небезпечні ділянки.

Попри всі заходи, ризик подальшого поширення вогню залишається високим, а наслідки стихії можуть стати ще більш руйнівними для регіону.

Як повідомлялось раніше, пропагандистські ресурси повідомляють про те, що лише за вчорашній день у республіці зареєстровано 80 нових спалахів. Запах гару вже досяг Луганська, викликаючи серйозні побоювання серед місцевих мешканців.

У публікації використано інформацію з ТГ- каналу ]]>"По Северу".]]>

Читайте також:

Ситуація в окупованій Кремінній: тиша в центрі, небезпека на околицях

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк