19.09.2024, 17:06

У Києві СБУ затримала мешканку Луганщини, яка співпрацювала з окупантами

сбу

У Києві було затримано колаборантку, яка співпрацювала з окупаційною "адміністрацією" Луганської області. Жінка приїхала до столиці з метою вирішити соціальні справи та думала непомітно поїхати назад.

Про це ]]>повідомляє]]> пресслужба Луганської ОВА у Telegram, передає Час Пік.

Затримана - так звана "заступник директора ліцею ЛНР", який росіяни утворили на базі школи у Луганську.

"Колаборантка зобов'язувала вчителів ліцею викладати історію України виключно за "методичками" Росії, в яких повністю сфальсифіковані факти становлення нашої державності. Також вона вихваляла Путіна та повномасштабне вторгнення Росії, про що регулярно висловлювалася перед шкільною спільнотою", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що у серпні 2024 року жінка прибула до Києва через країни ЄС для вирішення соціальних питань. Якийсь час фігурантка мала намір перебувати в столиці, а потім збиралася повернутися до Луганська. Співробітники СБУ встановили її місцезнаходження та затримали у орендованій квартирі.

"За даними слідства, 42-річна мешканка Луганської області у 2014 році пішла на співпрацю з ворогом. Перед призначенням на "посаду" вона пройшла "курси перекваліфікації" у Ростові-на-Дону", - зазначають у ЛОВА.

Затриманій повідомили про підозру у колабораційній діяльності, їй загрожує ув'язнення. Розслідування продовжується.

Читайте також: Переважно приватні будинки: у Старобільську визначилися з новим списком "безгоспного" житла

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк