24.09.2024, 09:27

"До довоєнного часу ще далеко": У мережі розповіли про ситуацію в окупованому Рубіжному

Оккупированное Рубежное

У мережі розповіли, що відбувається в окупованому Рубіжному на Луганщині. Незважаючи на всі "зрушення на краще", місцеві жителі визнають, що "до довоєнного часу ще далеко".

У мережі розповіли про ситуацію в окупованому Рубіжному. Якщо відкинути всі захоплені вигуки про "покращення", стає зрозуміло, що у місті ще дуже багато проблем, повідомляє Час Пік.

У мережі пишуть, що у місті "активно ведуться роботи з відновлення багатоквартирних будинків". Проте, з "гарними" будівельниками та якістю ремонту щастить далеко не всім.

"Якщо коротко: десь з фірмами підрядниками та найголовніше будівельниками пощастило, роблять ремонт добре, а десь як завжди, доходить до того, що будівельники у людей вимагають гроші, щоб у квартирі щось поміняти чи встановити нове" , - йдеться у повідомленні.

До речі, мешканці Рубіжного часто скаржаться на якість ремонтів, ще частіше – на будівельників, які кидають роботу, не закінчивши її. Особливо плачевна ситуація, якщо будівельники не доробляють ремонт даху...

Як стверджує автор повідомлення, проблем зі світлом, газом та водою у Рубіжному немає. Але мобільного зв'язку та інтернету "для простих людей" у місті немає й "можливо до кінця бойових дій не буде".

Також місцеві жителі зазначають, що за кілька місяців навколо Рубіжного, Сєвєродонецька та Кремінної згоріла величезна кількість лісів.

З медициною у місті також поки що складно і "до довоєнного часу ще далеко". Найчастіше людям доводиться шукати медичну допомогу за межами міста.

Втім, у мережі хваляться й деякими покращеннями. Наприклад, у місті "роблять ямковий ремонт, десь намагаються відновлювати асфальт шматками", а будівельники почали "швидко прибирати та вивозити будівельне сміття".

"Є фірми-ділки встановлюють підсилювачі сигналів, але зв'язок не стабільний або відсутній. По телебаченню вибір є, встановлюють антени і ловить достатню кількість каналів.

Поступово з'являються нові види послуг та різновидів бізнесу, не лише продукти харчування на кожному розі, а щось інше, наприклад одяг, косметика, побутова техніка, будівельні матеріали, аптеки тощо", - йдеться у повідомленні.

Пишуть також, що у Рубіжне "помітно більше людей повернулося", що видно граючих дітей та матусь з візками. Що ж, тепер головне, щоби зима знову не вигнала людей з міста. Поки що зовсім неясно, чи готове місто до зими...

До речі, мешканцям сусіднього Лисичанська не подобається ситуація, що склалася у місті. Вони незадоволені місцевою владою й старанно пишуть скарги.

Читайте також: Не лише Сєвєродонецьк. Які ще населені пункти перейменовано на Луганщині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк