26.09.2024, 13:01

У Сумах впала авіабомба ФАБ-500, що не розірвалася: подробиці інциденту

Віктор Білий | Всі новини автора

У центрі Сум під час чергового ворожого авіаудару одна з російських авіабомб, ФАБ-500, упала біля річки Псел і не здетонувала.

Про це повідомили правоохоронні органи, наголошуючи, що на місці інциденту було розгорнуто роботу мобільної групи вибухотехніків, передає Час Пік.

За інформацією Нацполіції, ФАБ-500, яка закопалася у пісок на березі, є бомбою радянської розробки. Однак з початку 2023 року Росія активно застосовує модифікації цієї бомби з універсальним модулем планування та корекції (УМПК), що дозволяє значно підвищити точність прицілювання. Дальність застосування таких боєприпасів сягає 70 кілометрів.

26 вересня на місце події виїхала група вибухотехніків Головного управління Національної поліції Сумської області.

У поліції уточнили: "Вибухотехніки знешкодили бомбу, а потім із використанням важкої техніки витягли її та доставили у безпечне місце для знищення".

 

Сумська область продовжує атакувати з боку російської армії. У ніч проти 26 вересня в небі над регіоном українські зенітники збили 13 ворожих дронів "Шахед". Загалом за ніч та ранок росіяни здійснили 28 обстрілів прикордонних територій, зафіксувавши 51 вибух.

Читайте також: Масована нічна атака на Україну: Повітряні сили ЗСУ назвали кількість збитих цілей

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк