28.09.2024, 14:18

З Луганщини та інших окупованих регіонів вдалося повернути 9 дітей

дети

З окупованих територій вдалося повернути 9 дітей та 20-річного юнака з братом у рамках реалізації затвердженого плану дій президента України Bring Kids Back UA.

Про це ]]>повідомив]]> омбудсмен Дмитро Лубинець у Telegram, передає Час Пік.

"Сьогодні ми вже зустріли дітей, яких з батьками чи законними опікунами розділила лінія фронту та окупанти. Повернені українці - з Херсонської, Запорізької, Донецької, Луганської областей та Криму. Деякі з повернутих дітей на початок повномасштабного російського вторгнення в Україну перебували в Україні. перебували в Олешківському дитячому будинку-інтернаті. Згодом їх окупаційна влада вивозила до м. Скадовськ та Росії", - йдеться в повідомленні.

Вік дітей від 13 до 17 років. Деякі з них мають інвалідність та тяжкі хвороби.

Возз'єднання з рідними пройшло за посередництвом Катару.

"Один із хлопців, який сьогодні повернувся на рідну землю, втратив батька, який захищав Україну під час російського вторгнення. Деякі з дітей - нарешті за довгий час обіймуть рідних, які віддано несуть службу в різних структурах України. Дехто повернувся до дідуся з бабусею, адже саме вони можуть подарувати щасливе дитинство на рідній землі", - зазначив Лубинець.

Читайте також: Документи на житло та авто доведеться міняти? Які клопоти несе перейменування Сєвєродонецька на Сіверськдонецьк

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк