01.10.2024, 15:43

Богородиця на захисті України: Луганщина презентувала унікальну поштову марку

Віра Висоцька | Всі новини автора
Богородиця на захисті України: Луганщина презентувала унікальну поштову марку

Сьогодні, 1 жовтня, Україна відзначає одразу три важливі свята: День Захисників і Захисниць України, Покрова Пресвятої Богородиці та День українського козацтва. Це день, коли вся країна вшановує тих, хто віддав своє життя за свободу та незалежність, і тих, хто сьогодні захищає українську державу на полі бою.

З цієї нагоди на Луганщині відбулася особлива подія - урочисте погашення нової патріотичної марки від "Укрпошти" під назвою "Під покровом Богородиці", про це ]]>повідомляє ]]>Луганська обласна військова адміністрація, передає Час Пік.

          

Луганська область стала першою в Україні, яка долучилася до цієї важливої ініціативи, що символізує підтримку військових та відображає глибокий зв’язок між захисниками України та їхньою духовною заступницею -  Пресвятою Дівою Марією.

Директор філій АТ "Укрпошта" у Луганській та Донецькій областях Максим Сутковий наголосив на важливості цієї марки, яка має не тільки культурне та духовне значення, але й патріотичне. На ній зображена Пресвята Богородиця, яка своїм омофором огортає захисників України, символічно захищаючи тих, хто боронить українську землю від ворога.

Крім духовного значення, марка також має й конкретний практичний вимір. Частина коштів, отриманих від продажу марки, буде направлена на підтримку Збройних сил України.

Урочисте погашення марки відбулося у символічний день - на свято Покрови Пресвятої Богородиці. Це свято завжди мало особливе значення для українських козаків, а тепер воно стало важливим і для сучасних захисників України. Ця подія стала важливим моментом для всієї Луганщини, яка продовжує боротьбу за повернення до українського контролю.

Поява нової патріотичної марки - це не тільки культурна подія, але й важливий жест підтримки Збройних сил України. Луганщина першою долучилася до цієї ініціативи, показавши приклад іншим регіонам. "Під покровом Богородиці" - це символ того, що українці ніколи не залишаться наодинці в боротьбі за свою землю, а віра та підтримка завжди будуть з ними.

Читайте також: Візити лікарів за графіком: як виживають хворі у Сіверськодонецьку під окупацією

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк