01.10.2024, 18:07

Кількість постраждалих внаслідок російського удару по Запоріжжю зросла: що відомо

Марина Гончар | Всі новини автора
ьрооро

1 жовтня Запоріжжя знову опинилося під прицілом російських військових. Внаслідок чергового масованого удару загинув чоловік, а серед постраждалих опинилася дванадцятирічна дитина. Трагедія викликала чергову хвилю обурення та смутку серед місцевих жителів, які вже неодноразово страждали від атак окупантів.

За даними Запорізької ]]>ОВА]]>, поранення отримала 21 людина, якій необхідна була медична допомога, передає Час Пік.

Стан здоров'я деяких постраждалих залишається важким, і лікарі продовжують боротися за їхні життя. Зокрема, серйозних поранень зазнала дитина, яка перебуває під постійним наглядом медиків.

"На місцях ударів активно триває розбір завалів, робота щодо ліквідації наслідків. На місці події працюють медики, правоохоронці, рятувальники та комунальні служби", — зазначили у Запорізькій ОВА.

Оперативні дії з порятунку та допомоги постраждалим розгортаються в умовах постійної загрози нових ударів, що ще більше ускладнює роботу.

Атака на Запоріжжя є черговим епізодом безперервної агресії з боку Росії, спрямованої на мирне населення. Місцева влада закликає мешканців дотримуватися всіх правил безпеки та негайно реагувати на сигнали повітряної тривоги. 

​​​​​​​ ​​​​​​​ ​​​​​​​

Трагічна подія ще раз нагадала світові про необхідність посилення міжнародної підтримки України, щоб зупинити агресора та відновити мир на її території.

Як повідомлялось раніше, черговий акт ядерного тероризму був зафіксований на окупованій Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), де російські сили атакували магістральну підстанцію, внаслідок чого було знеструмлено одну з ліній живлення станції. Це спричинило серйозну загрозу виникнення блекауту.

Читайте також:

Окупанти атакували ринок у центрі Херсона: є загиблі та постраждалі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк