05.10.2024, 13:17

Місто під прицілом: чому мешканці Костянтинівки готуються до примусової евакуації

Віра Висоцька | Всі новини автора
Місто під прицілом: чому мешканці Костянтинівки готуються до примусової евакуації

У місті Костянтинівка, яке знаходиться на лінії фронту і зазнає постійних обстрілів, залишається близько 18 тисяч людей, попри високу небезпеку.

Начальник місцевої військової адміністрації Сергій Горбунов ]]>оголосив]]> про примусову евакуацію сімей із дітьми через загрозу інтенсивних атак російських окупантів. Це частина нових заходів безпеки, які також передбачають посилення комендантської години, передає Час Пік.

З 7 жовтня у Костянтинівці вводиться 20-годинна комендантська година, яка триватиме з 15:00 до 11:00 наступного дня. До цього комендантська година діяла з 17:00 до 09:00, але через ескалацію бойових дій та близькість фронту, який знаходиться всього за 10 кілометрів від міста, було вирішено скоротити час, коли громадяни можуть пересуватися містом. За словами Сергія Горбунова, такі заходи спрямовані на захист мешканців, адже щоденні атаки з боку російських військ ставлять під загрозу життя людей.

«Костянтинівська громада перебуває в районі активних бойових дій. Російські окупанти постійно обстрілюють населені пункти, створюючи небезпеку для мирного населення. У зв'язку з цим ми змушені евакуювати сім'ї з дітьми та посилювати заходи безпеки», - написав Сергій Горбунов на своїй сторінці у]]> Facebook.]]>

Окрім комендантської години, в місті триває обов’язкова евакуація родин із дітьми. Це рішення викликане тим, що місто постійно зазнає обстрілів, і ризик для цивільного населення зростає з кожним днем. Людей просять залишати місто, адже ситуація залишається критичною.

Також у місті зберігається обмежений доступ до банківських послуг. Сергій Горбунов повідомив, що відділення ПриватБанку працюватимуть лише до 7 жовтня, після чого найближчим банком стане відділення у сусідньому місті Дружківка. Відділення "Ощадбанку" та Укрпошти поки що продовжують надавати послуги, але місцеві мешканці повинні бути готові до подальших труднощів.

"З 07.10.2024 ПриватБанк припиняє свою роботу в Костянтинівці, і люди будуть змушені звертатися до інших міст за фінансовими послугами. Проте, працюють відділення Укрпошти", - зазначив Горбунов.

З кожним днем ситуація у Костянтинівці стає все більш небезпечною. У зв'язку з цим місцева адміністрація закликає мешканців до евакуації, особливо сімей із дітьми, щоб уникнути загрози для їх життя та здоров'я.

Читайте також: Окупанти обстріляли Краматорськ КАБами: у місті зникла електрика

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк